«اگر پناهنده بشوید به شما ماهی چند هزار دلار حقوق، خانه و غذای رایگان و کار میدهند، بعد هم شهروندی میگیرید و تمام! سرمایه نمیخواهد.» این یک خط عصاره بزرگترین دروغهایی است به متقاضیان مستاصل مهاجرت گفته میشود. کاسبانی که مردم را به شکل دستگاه چاپ پول میبینند برای رسیدن به درآمد بیشتر هر دروغی میگویند و به هر کاری دست میزنند.
تیم مشاوران حقوقی و مهاجرتی ما در کناپکس هیچگونه خدماتی در حوزه پناهندگی ارائه نمیدهد، اما وظیه خود میداند درباره این روش از مهاجرت اطلاع رسانی کند.
پناهنده کیست؟
پناهنده کسی است که به دلیل آزار، جنگ یا خشونت مجبور به ترک کشورش شده است. یک پناهنده ترس موجهی از آزار و اذیت به دلایل نژاد، مذهب، ملیت، عقاید سیاسی یا عضویت در یک گروه اجتماعی خاص دارد. در بیشتر موارد، آنها نمی توانند کشور خود برگردند یا از انجام این کار می ترسند. جنگ و خشونتهای قومی، قبیلهای و مذهبی از علل اصلی فرار پناهندگان از کشورهای خود است.
در مجموع بیش از 89.3 میلیون نفر تا پایان سال 2021 به دلیل انواع درگیری آواره شدند. از این تعداد، 53.2 میلیون نفر در داخل کشور آواره شدند، در حالی که 36.1 میلیون نفر پناهنده بودند. این اعداد تا زمانی که آمار قابل اعتمادی وجود دارد بالاترین میزان ثبت شده است.
پناهنده سهمیهای
پناهندگان سهمیهای (یا پناهندگان اسکان مجدد) پناهندگانی هستند که به عنوان بخشی از توافق نامه با آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) در کشور جدیدی اسکان داده شده اند. کشورهای جداگانه تصمیم می گیرند که سالانه چه تعداد پناهنده سهمیه ای را بپذیرند.
پناهندگی؛ راه اقتصادی مهاجرت یا پلی به سوی جهنم؟
برخی کسانی که برای پول دست به هر کاری میزنند پناهندگی را مسیری جذاب و اقتصادی برای رسیدن به بهشت مهاجرت تصویر میکنند، اما واقعیت این است که پناهندگی پلی است به سوی جهنم که افراد کمی میتوانند از آن جان سالم به در ببرند.
زمانی شخصی به هر علتی مجبور به پناهندگی میشود و چاره دیگری ندارد. در این مورد نمیتوان کاری کرد و حرفی زد، اما در موارد دیگر واقعیت این است که کشورهای دنیا و راههای مهاجرت به آنها آنقدر متنوع است که در شرایط عادی و حتی بحران شما نباید به فکر پناهندگی باشید.
معیاب پناهندگی
- اگر پناهنده شوید بازگشت شما به کشور خودتان نشدنی یا بسیار سخت میشود
- اگر کشور میزبان شما متوجه شود که شما به کشور خودتان بازگشتاید پناهندگی شما را لغو میکند
- رسیدن به کشور مقصد به صورت قاچاق و از طریق قاچاق ممکن است
- در راه رسیدن به کشور مقصد امکان کلاهبرداری از شما یا اتفاقاتی مثل غرق شدن بسیار است
- امکان رد شدن پرونده در صورت تشخیص دروغین بودن و بسته شدن راههای مهاجرت
- هزینههایی چندین برابر مهاجرت قانونی
- امکان دیپورت شما به کشور مبدا یا به کشور ثالثی که شرایطی بارها بدتر از کشور مبدا پناهنده دارد
- زندگی در کمپ ها به مدت طولانی که این کمپ ها شرایط مناسب زندگی ندارند.
- برخی مزایای اقامتی نظیر کار و تحصیل تا مدتها به فرد پناهنده داده نمیشود
- به علت شدت موج پناهجویان و البته کیسهای دروغین پناهندگی افراد بومی با پناهندگان برخورد چندان مناسبی ندارند
- فرد پناهنده امکان دارد تا سالها در شرایط برزخی بماند و وضعیت پروندهاش مشخص نشود
راههای پناهندگی و انواع کیس پناهندگی
در ادامه به برخی از مرسومتر راههای پناهندگی میپردازیم، راههایی که برخی میخواهند با توسل به آن پناهنده دروغین شوند.
- پناهندگی از طریق تغییر دین: فرد با ادعای تغییر دین و یا اعلام بی دینی درخواست اقامت می دهد. در این راه فرد باید ادعای خود را اثبات کند.
- پناهندگی اجتماعی: برای جوامعی که فرزندکشی در آن رواج دارد یا تعصبهای سنتی و مذهبی باعث محدودیت فرد میشود به کار میرود.
- پناهندگی سیاسی: فرد با ارائه پرونده سیاسی درخواست پناهندگی میدهد.
- پناهندگی جنسیتی: شخص با ادعای داشتن گرایش جنسی متفاوت و در خطر بودن جانش درخواست پناهندگی میدهد.
ارسال دیدگاه